Virksomhedsansvar​

​Corporate Social Responsibillity bedre kendt under akronymet CSR, er betegnelsen for arbejdet med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i virksomheders forretningsaktiviteter. For vores vedkommende er det altså vores virksomheds samfundsansvar overfor omverdenen.

Som transportvirksomhed er det ingen hemmelighed at der benyttes brændstof og energi til at udføre det daglige logistikarbejde. Dog har vi gjort visse tiltag, for at mindske vores CO2 udslip i så stort et omfang vi kan, samtidig med at vi kan være en ansvarlig arbejdsplads overfor vores interessenter.

Hos Ib Karlskov Transport bestræber vi os på at køre med den højst mulige logistiske effektivitet, således vi altid udnytter vores kapacitet, opretholder en god leveringsservice og mindsker transportomkostninger. Herunder handler det også om at køre miljørigtigt.

Vores chauffører er instrueret i miljøskånsom kørsel, som betyder at vi på den lange bane kan spare en hel del brændstof, som dermed ikke skal forbrændes unødigt. Dette sker gennem chaufføruddannelse, målinger af brændstofniveauet pr. fragt og chaufførernes kørselsvaner. Desuden tilbyder vi vores kunder muligheden for rapportering, om bl.a. CO2,emissioner og brændstof forbrug pr. km.

Alle vores køretøjer lever op til den nyeste/reneste euronorm for dieseldrevne lastbiler (euro 6). Derudover benytter over 20 biler i vores flåde CNG-naturgas (compressed neutral gas).

Den første Euronorm - Euro 1 - blev indført i 1993. Siden er miljøkravene løbende blevet skærpet. Det har betydet, at forureningen fra skadelige stoffer er faldet i Europa, selvom trafikken er steget.​

Hos Ib Karlskov Transport A/S er vi opmærksomme på det klimaaftryk vi sætter. Det er derfor vi i virksomheden i dag bliver forsynet med el som kommer fra vores egne solceller på taget.